Maria

Maria Knops-Baas werd geboren in 1983 te Papendrecht. Vanaf haar twaalfde jaar volgde zij privélessen bij Deborah Jenner uit Papendrecht. Daarna is ze bij de bekende Rotterdamse harpiste Yolanda Davids privélessen gaan volgen, waar ze op professionele wijze werd begeleid. 

Maria geeft concerten door het hele land. Veelal in combinatie met haar man Lennert. Jaarlijks geven ze een Oranje- en Nieuwjaarsconcert in de Ger. Havenkerk te Alblasserdam. Ook solistisch en met andere instrumentalisten wordt Maria veel gevraagd voor cd-opnames, concerten en zangavonden, huwelijksceremonie's. In 2009 heeft ze een concertreis door Israel gegeven.

Inmiddels heeft ze verschillende cd's gemaakt als duo met Lennert, getiteld; Met snarenspel en orgel, Lennert en Maria spelen diverse werken op orgel en harp, Doe bij u harp de psalmen horen deel 1, Kerst met Lennert en Maria, en de reeds nieuwe uitgave Doe bij u harp de psalmen horen deel 2 (2012). Tevens is Maria te beluisteren op diverse koorcd's en instrumentale uitgaven. 

Wilt u Maria uitnodigen om medewerking te verlenen aan een concert, cd-opname of bijzondere gelegenheid? Neemt u dan contact op via de pagina Contact.

 

 

Maria is begonnen met spelen op een keltische hakenharp van het merk Camac. Daarna is ze al gauw overgestapt naar een pedaalharp, Camac Athena.

De harp die Maria nu bespeelt is een Salvi Diana, gemaakt van esdoornhout. Deze schitterende harp is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een warme klank. Dit is een concertharp met uitgebouwde klankkast. De klankkast wordt met de hand geschilderd door een bladgoud decoratie en is gemaakt door een speciaal houtsoort, genaamd Fiemmevallei Rode Sparren, die de maximale resonantie geeft.